«
»

Review: Wimdu, de andere manier van reizen

27 February 2012

Maak van de wereld je tweede thuis. Of het nou een appartement is in New York, een kamer in een gedeelde flat in Berlijn of een woonboot in Hong Kong, mensen vanuit de hele wereld verhuren hun accommodatie op Wimdu. Op deze manier kun je goedkoop, comfortabel en individueel reizen als een local.

Zeg nou eerlijk, dat belooft een hoop goeds toch? Niet zo vreemd dus, dat ik niet kon wachten om deze nieuwe manier van reizen uit te proberen. Leven als een local, met tips van de échte insiders op pad en eens niet logeren in de zoveelste saaie hotelkamer: ik zag het wel zitten. En dus toog ik begin februari naar Antwerpen voor een weekendje in een appartement vlakbij het centrum.

Het boekingsproces

In eerste instantie was het plan om een weekendje aan de Nederlandse kust door te brengen. Al vrij snel vonden we een geschikt huisje in Castricum, waarna we braaf een account aanmaakten en onze creditcardgegevens doorgaven. De boekingsaanvraag werd verstuurd (je kunt niet meteen boeken…), maar helaas: de hostess verzuimde binnen 24 uur te antwoorden en onze aanvraag werd automatisch geannuleerd. Een flinke domper, dus maar weer op zoek naar iets anders, in Antwerpen deze keer. Bij de tweede poging was het raak en kregen we meteen een berichtje van de host.

Die vrijdag kregen we de sleutels overhandigd en verbaasden we ons over de grootte van het appartement. Dat is nog eens wat anders dan een hotelkamertje! Het was inderdaad vlakbij het centrum en ‘s avonds konden we heerlijk filmpjes kijken op de enorme bank.

De plus- en minpunten op een rij

Pluspunten

  • Overnachting op een unieke locatie: travel like a local
  • De host kan je voorzien van persoonlijke tips over de omgeving
  • Relatief goedkoop in vergelijking met een hotel of appartementencomplex (al kun je je ook behoorlijk te buiten gaan op Wimdu.nl!)
  • Gratis extraatjes als wifi, fietsen etc.

Minpunten

  • Alleen betalen met PayPal of creditcard
  • Je kunt niet direct boeken, maar moet een boekingsaanvraag indienen. Als de host(ess) deze niet binnen 24 uur goedkeurt, wordt je aanvraag automatisch geannuleerd en kun je verder zoeken naar een andere accommodatie

 

Gepubliceerd in: Reizen, Website/Weblog / Tags: , , , / Reacties: 6 reacties

Reacties

Door Kim
op 27 February 2012 18:20

Ja, die site is leuk! Ik heb er ook al gekeken voor appartementjes in Parijs, maar ik zag er helaas maar weinig met een écht bed, er waren vooral veel met een uitklapbare bank. Maar ik zoek nog even verder. 😉


Door Jennn
op 28 February 2012 16:51

Klinkt niet verkeerd, ik ga eens kijken 🙂


Door Lucky
op 15 May 2016 03:10

ANAN- Since your response provided me with considerable merriment, I can only assume that the correct answer is “stand-up comedy,” with perhaps a few smokes thrown in for good measure. Since comedy is not my forte, it is best if I defer to Mooser on this. Good luck on your “cloud 9” extoorapilns.


op 12 October 2016 17:40

Nowadays minimalism became like online trend, every website and blog implementing minimal design. We also just changed our design to simple minimal design.


op 14 November 2016 11:56

Woorden uit mijn hart: Het IS, en het overkomt mij. En ook in mijn gevoel gebeurt dat van Godswege.Ik ga hier niet MIJN geschiedenis met God weergeven, maar HET overkomt mij en ik ben dankbaar. Dank U God.


op 1 March 2017 08:44

Folks don't hold your breath !! How many other "delayed judgements" that looked they were gonna finally make the imposter show HE'S AN IMPOSTER/ILLEGAL ? And unbeknowing to us, the judge probably get's a M-16 stuck in his mouth at 3 am at home right before the day of judgement. How do you think he'll rule ?