«
»

Reizen: Bella Roma

29 August 2013

Ik vertelde jullie laatst al dat ik in de vakantie heerlijk ging genieten van het mooie Italië. Venetië, Florence en Rome stonden op het programma en wauw, wat was het een fijne tijd. Vooral Rome is echt één groot museum. Op iedere straathoek kijk je je ogen uit.

Rome was de hoofdstad van het Romeinse Rijk en er zijn nog volop overblijfselen uit die tijd te bewonderen. Geen wonder dus dat het historische centrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De oculus van het Pantheon.

De oculus van het Pantheon.

Op pad in Rome
In Rome is zó ontzettend veel te zien, dat je er heel wat dagen kunt doorbrengen zonder je te vervelen. Bekende bezienswaardigheden zijn het Colosseum, het Pantheon, de Sint Pieter, de Trevifontein en de Engelenburcht. Een groot voordeel is dat de oude stad vrij compact is, waardoor veel bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Mooi uitzicht heb je onder andere vanaf het park boven Piazza del Popolo.

Heerlijk eten en drinken
Italië is het land van de cappuccino’s, pizza en pasta en natuurlijk de originele gelato. Heb je zin in een lekker kopje koffie en ben je toevallig in de buurt van het Pantheon? Ga dan even langs bij Café Sant’Eustachio. Hier wordt de beste koffie van Rome geserveerd!

Het Colosseum by night

Het Colosseum by night

Rome by night
Eerlijk is eerlijk: ‘s avonds wordt Rome zo mogelijk nóg mooier. De Trevi en het Colosseum worden prachtig verlicht en de bekende piazza’s komen tot leven. Neem vooral eens een kijkje op het Piazza Navona, met zijn bekende Fontana dei quattro fiumi, of op het Campo de’ Fiori.

Overnachten
Een leuke stedentrip in Rome begint bij een goede uitvalsbasis, het liefst zo dicht mogelijk in het centrum. Er zijn genoeg leuke hotels in Rome. Heb je een wat kleiner budget? Ga dan op zoek naar een bed & breakfast of hostel.

In samenwerking met Venere.com.

 

Gepubliceerd in: Europa, Reizen, Sponsored, Stedentrip / Tags: , , , / Reacties: 1 reactie

Reacties

Door Astrid
op 29 August 2013 17:08

Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad!