«
»

Recept: Spoommm

29 September 2011

Een spoom wordt vaak als tussengerecht opgediend, zodat het eten eventjes kan zakken. Het is een heerlijke, bruisende sorbet met een scheutje alcohol, al kun je hem natuurlijk ook alcoholvrij maken. Vandaag deel ik twee recepten met jullie: eentje met frambozenijs en de bekende scroppino.

Zoete spoom met frambozen

Benodigdheden voor één glas:
– een champagne- of wijnglas
– een flinke bol frambozenijs, ik gebruik altijd het sorbetijs van de Albert Heijn
– een scheutje vodka
– een flinke scheut cassis

Schep een flinke bol frambozenijs in het glas. Schenk daar een scheutje vodka overheen, tot ongeveer halverwege de bol ijs. Vul de rest van het glas met cassis en roer het geheel even goed door. Hiervoor kun je ook eventueel ook een blender gebruiken.

Op de foto hieronder zie je een eerder probeersel met frambozenijs, vodka en prosecco. Helaas, lang niet zo lekker als deze twee recepten!

Scroppino

Benodigdheden voor één glas:
– een champagne- of wijnglas
– een flinke bol citroen- of limoenijs, bijvoorbeeld het sorbetijs van Albert Heijn
– een scheutje vodka
– een flinke scheut gekoelde (witte) prosecco

Schep een flinke bol sorbetijs in het glas. Schenk daar een scheutje vodka overheen, tot ongeveer halverwege de bol ijs. Vul de rest van het glas met de gekoelde prosecco en roer het geheel even goed door. Hiervoor kun je ook eventueel ook een blender gebruiken.

Gepubliceerd in: Eten & drinken / Tags: , / Reacties: 6 reacties

Reacties

Door Chantal
op 29 September 2011 08:02

Oehhh jummie!!! Dat ziet er echt super lekker uit!


Door Laura
op 29 September 2011 10:00

Lekker 🙂 Ga ik zeker een keertje uitproberen


Door Femke
op 29 September 2011 12:16

Lekker dit!


Door Pauline
op 29 September 2011 22:53

Heerlijk! Dit maakt mijn schoonvader altijd met kerst


Door Shari
op 30 September 2011 11:43

Dat lijkt me wel de moeite waard om een keertje uit te proberen! Met dit weer al helemaal..!


Door Marikee
op 4 October 2011 22:20

Lekkeeerrrrrr! 😉