«
»

Identiteitscrisis

21 May 2013

De verhuizing is achter de rug, het samenwonen met mijn liefje bevalt prima en de maanden die mij als studente resten zijn op één hand te tellen. Tenminste, dat was de bedoeling.

Door een tegenvallend resultaat van het corpusonderzoek waar ik voor mijn masterscriptie mee bezig ben, ga ik het niet redden om netjes in augustus af te studeren. Op zich geen ramp, want tot nu toe heb ik nog geen vertraging opgelopen. Een half jaartje extra kan dus geen kwaad, maar de invulling van dat half jaar leidde vanmiddag tot een ware identiteitscrisis.

Het is een punt waar ik al jaren tegenaan loop: ik vind veel te veel leuk en interessant. Combineer dat met een (on?)gezonde dosis onzekerheid et voilà, daar zit ik. Een tweeëntwintig-jarige studente Nederlandse Taalbeheersing, die gelukkig wordt van schrijven, reizen, cultuur, media en lezen. Ik kan een heleboel en ben een harde werker, maar vind mezelf nooit goed genoeg. En dat is lastig, want waar vind ik de stageplek – of de baan – die precies bij mij past, als ik niet weet wat er precies bij mij past?

Het is tijd voor een nieuwe pot thee, een avondje kaarslicht en een fijne tv-serie of goed boek. Morgen, ja morgen, ga ik weer op stagejacht.

Gepubliceerd in: Persoonlijk / Tags: , / Reacties: 1 reactie

Reacties

op 12 June 2013 20:53

Heel erg herkenbaar! Ik ben zelf nu een jaar afgestudeerd en geloof me.. meer dan de helft van mijn schooljaar haalde het niet in een halfjaar. Geeft echt niet! Dan heb je nu toch wat langer tijd om na te denken wat je echt wilt ?