«
»

De boekenkast van… Patricia!

18 May 2011

Jullie weten allemaal dat ik ontzettend veel van lezen en boeken houd. En wat is er nou leuker dan stiekem in andermans boekenkast te spieken? Ik ben benieuwd naar jullie boekenkast – en de inhoud daarvan! Vandaag een kijkje in de boekenkast van Patricia!

Hoe ziet je boekenkast eruit?

Mijn boekenkast heb ik moeten opofferen voor de helft voor de dvd’s van mij en mijn vriend. Gelukkig hield ik in het andere deel nog genoeg ruimte over om ze voor elkaar te zetten en een deel van mijn boeken is naar boven verhuisd. Verder staat er tussen mijn boeken een klok.

Mijn boeken hebben eerst op schrijver gestaan maar op dit moment staan ze al 3 maanden op kleur gesorteerd wat een erg vrolijk maar ook rustig effect geeft in de boekenkast.

Hoe groot is je boekencollectie? Koop je vaak boeken, of leen je ze liever bij de bibliotheek?

In totaal heb ik 190 boeken beneden staan, waar mijn jeugdboeken nog niet bij zijn geteld.
Ik ga sinds twee jaar elk jaar naar het boekenfestijn in Rotterdam Ahoy en koop daar voor rond de 100 euro aan boeken, dit zijn romans, chicklit, thrillers maar ook kookboeken en hobbyboeken. Natuurlijk kan ik het niet laten om ook boeken te kopen door het jaar heen ook al heb ik nog niet alles uit. Meestal koop ik via BOL.com maar af en toe koop ik ook tweedehands via Marktplaats.

Wat zijn je favoriete boeken? En welke boeken staan nog op je ‘to read‘ lijstje?

Ik lees het liefst chicklit, maar de laatste tijd ben ik thrillers erg gaan waarderen en daardoor ben ik nu het boek Eindstation van Joy Fielding aan het lezen.

Mijn favoriete auteur, dat vind ik erg moeilijk, ik heb er namelijk een paar. Per genre is het; tienerboeken ben ik weg van Cecily von Ziegesar , chicklits Jill Mansell als er een nieuwe is ga ik hem gelijk halen, thrillers van Karin Slaughter.

Het boek wat ik het vaakst gelezen heb is Modellen vallen niet uit de hemel van Simone Fulscher maar of dit mijn lievelingsboek is vind ik lastig. Ik leende hem altijd in de bibliotheek keer op keer maar opeens was hij er niet meer en nu sinds twee jaar heb ik hem eindelijk in eigen bezit.

Ik heb een aardig lijstje wat ik nog wil lezen maar bovenaan staan Sophie Kinsella – Mini shopaholic, de boeken van Madeleine Wickham, Karin Slaughter en een aantal jeugdboeken waar ik nog nooit aan toegekomen ben en nu wil gaan lezen zoals Dun van Marjan Abdeelen, Krassen van Ellen van den Bogaart en ik wil mijn Kluitman thriller serie nog compleet maken.

Hoe vaak lees je?

Ik probeer elke dag wel even te lezen maar vaak genoeg schiet het erbij in. Het ligt ook aan het boek want sommige boeken sjouw ik overal mee naartoe omdat ik ze gewoon niet weg kan leggen maar andere pakken niet helemaal en dan lees ik veel minder. Minimaal 1 boek per maand gaat erdoor heen maar soms wel 3 of 4.

Wil jij jouw boekenkast ook met ons delen? Mail me dan even op info@dreamette.nl!

Gepubliceerd in: De boekenkast van... / Tags: , , / Reacties: 7 reacties

Reacties

Door Femke
op 18 May 2011 10:13

Wat leuk dat je alles op kleur gezet hebt!


Door Lauradenkt
op 18 May 2011 10:20

Jaaa, ik ga ook altijd naar het boekenfestijn in Rotterdam, geweldig is dat!


Door Amber
op 18 May 2011 12:19

Inderdaad leuk dat het op kleur staat! :D Ik besef me iedere keer weer met deze artikelen ‘ik lees te weinig!’. :P


Door Lieke
op 18 May 2011 13:18

Wauw, hier wordt ik dus jaloers van! ö


Door Tamara
op 18 May 2011 15:57

Ik vind het er zo leuk uit zien als het op kleur gesorteerd is. Ik wil dit jaar ook graag naar het boekenfestijn gaan, maar dan in Utrecht


Door Dreamette
op 18 May 2011 16:38

Leuk, daar ga ik waarschijnlijk ook heen!


Door Patricia
op 18 May 2011 18:11

Hoi

Wat is het stukje leuk geworden!
@Tamara Utrecht is ook erg leuk hoor ben ik 2 jaar geleden geweest

Tip neem alles mee wat je interressant lijkt en ga op een rustige plek uitsorteren wat je wil