«
»

Boeken geshopt

7 November 2010

Gisteren vertelde ik jullie al dat er bij thuiskomst na mijn dagje shoppen een pakketje van Bol.com op me lag te wachten. Natuurlijk zaten er boeken in dit pakketje, what else? Ook kocht ik al twee boeken in de boekhandel. Vandaag vertel ik jullie welke recensies jullie de komende tijd kunnen verwachten.

De vrouw in de kooi – Jussi Adler-Olsen

Op een prachtige winterdag verdwijnt de jonge linkse politica Merete Lynggaard zonder een spoort achter te laten. De media duiken op het verhaal en suggeren van alles: van moord en zelfmoord tot een geplande vrijwillige verdwijning. De politie wordt gesommeerd de verdwijning grootscheeps aan te pakken, maar Merete is van de aardbodem verdwenen. Brigadier Carl Mørk, hoofd van de Afdeling ‘onopgeloste zaken’ Q, forceert na enkele jaren een grote doorbraak in het onderzoek. Samen met zijn assistent Assad is hij een roekeloze crimineel op het spoor die wordt gedreven door haat. Wraak blijkt een cruciale factor in de krankzinnige plot.

Dit boek heb ik gekocht voor mijn weekendje Limburg, en ik heb hem nu bijna uit. Het is het eerste boek in de Q-serie. Ik ben zo benieuwd hoe hij afloopt!

De paardenjongen – Rupert Isaacson

Als Rowan tweeënhalf jaar is, wordt de diagnose gesteld dat hij autistisch is. De wereld van zijn vader Rupert Isaacson en zijn moeder Kristin stort in. Rowan lijdt aan spastische aanvallen en is onhandelbaar. Binnen korte tijd verliezen de ouders al het contact met hem.
Op een dag kruipt Rowan tijdens een wandeling door een afrastering. Opgetogen lachend laat hij zich op zijn rug op de grond vallen, pal voor een grote merrie. Rupert weet als paardentrainer dat de situatie levensgevaarlijk is: één verkeerde beweging kan de merrie doen schrikken en Rowan wordt vertrapt. Wat er dan gebeurt is even bijzonder als ongelooflijk…

Mijn moeder is dit boek nu aan het lezen en zij vindt het een echte aanrader. Ik ben benieuwd!

Wat is de wat – Dave Eggers

Wat is de Wat is het verhaal van Valentino Achak Deng, een jongen die een vluchteling wordt in het door oorlog verscheurde Zuid-Soedan. Zijn reis, van bijna bijbelse proporties, brengt hem in contact met vijandelijke soldaten, rebellen, hyena’s en leeuwen, ziekte en hongersnood, en de dodelijke murahaleen – dezelfden die op dit moment Darfur teisteren. Het biedt een onthullend en ontluisterend portret van een land in staat van bloedige oorlog, en van een jongen die van de ene in de andere onwerkelijke situatie wordt gekatapulteerd.

Dit boek werd mij getipt door onder andere Sibyl. Nadat ik hem had opgezocht op Bol.com, verdween hij meteen naar mijn verlanglijstje. Het lijkt me een geweldig boek.

Jij en ik – Niccolò Ammaniti

De veertienjarige Lorenzo maakt moeilijk contact met leeftijdgenoten. Hij wil het liefst alleen zijn. Zijn woedeaanvallen zijn inmiddels verdwenen; tegenwoordig excelleert hij in het imiteren van het gedrag en uiterlijk van zijn klasgenoten om zo onzichtbaar te zijn voor iedereen. Zijn moeder maakt zich zorgen en Lorenzo is zich daar pijnlijk van bewust. Om haar gerust te stellen vertelt hij haar een leugen.

Die leugen brengt hem in contact met zijn halfzusje Olivia, over wie hij alleen maar slechte verhalen heeft gehoord. Hij wil haar in eerste instantie niet zien en weigert haar toe te laten, totdat hij zich realiseert dat ze elkaar misschien wel tot steun kunnen zijn. Jij en ik is een ontroerende novelle over twee jonge mensen die hunkeren naar acceptatie, maar die bang zijn zichzelf te verliezen. Niccolò Ammaniti is er opnieuw in geslaagd om met kleine, haarscherpe observaties en rake zinnen de kwetsbaarheid van een kind te beschrijven dat gevangenzit in een keurslijf van verwachtingen.

Claudia wees me er op dat Ammaniti een nieuw boek had uitgebracht in Nederland. Sterker nog, wij hebben de primeur! Natuurlijk kon dit boek niet ontbreken in mijn boekenkast.

Hebben jullie de laatste tijd nog boeken gekocht?

Gepubliceerd in: Boeken, Geshopt! / Tags: , / Reacties: 4 reacties

Reacties

Door Sibyl
op 7 November 2010 11:06

Ik ben benieuwd wat je van Wat is de Wat vindt.


op 7 November 2010 12:17

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door HippeDames, Laura Praamstra. Laura Praamstra heeft gezegd: Nieuw op Dreamette: Boeken geshopt – http://tinyurl.com/2cjefqt […]


Door Olga
op 7 November 2010 16:56

Nee, ik heb nog steeds een koopverbod, maar gelukkig heb ik heel veel boeken nog niet gelezen, dus die zijn nu aan de beurt 🙂 xx.


Door Femke
op 8 November 2010 09:30

Ik ben erg benieuwd naar de jij & ik!