«

Boek: The fault in our stars

5 September 2013

De zestienjarige Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbepaalde tijd. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, voelen ze zich tot elkaar aangetrokken. Maar Hazel wil niemands tijdbom zijn.

Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: ‘An Imperial Affliction’ van Peter van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter van Houten, om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. In Amsterdam neemt hun leven een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

Dankzij Laura leerde ik de Amerikaanse auteur John Green kennen. Tijdens mijn vakantie in Italië begon ik aan zijn laatste boek: The fault in our stars (in het Nederlands uitgebracht als ‘Een weeffout in onze sterren’).

En daar zat ik dan, op een stoffige camping in Florence, met afwisselend een afwezige glimlach of een gepijnigde uitdrukking op mijn gezicht. Af en toe citeerde ik stukjes uit het boek aan mijn vriend, want wat kan die John Green schrijven.

I fell in love the way you fall asleep. Slowly, and then all at once. – John Green, The fault in our stars.

Terwijl ik mezelf met betraande ogen door de laatste pagina’s worstelde, wist ik: het is niet wat ik had gehoopt, maar het is goed zo.

En toch, ik kan het boek niet uit mijn hoofd zetten. Iedere boekenwinkel speur ik af op zoek naar boeken van John Green. Looking for Alaska staat hoog op mijn lijstje, maar eigenlijk wil ik al zijn boeken wel lezen.

Boekgegevens
Titel: The fault in our stars / Een weeffout in onze sterren
Auteur: John Green
Uitgever: Penguin
Jaar: 2013
Aantal pagina’s: 336
ISBN: 9780141345659
Prijs: € 8,99 (Engelstalig) of € 16,50 (Nederlandstalig)

Klik hier voor de originele, Engelstalige versie van het boek. Lees je liever in het Nederlands? Klik dan hier.

P.S. – In 2014 komt de verfilming van The fault in our stars in de bioscoop. Shailene Woodley (o.a. The Descendants) is gecast voor Hazel en Ansel Elgort (o.a. Carrie) speelt Gus.

Gepubliceerd in: Boeken, Boekrecensies / Tags: , , , , / Reacties: 4 reacties

Reacties

Door Daan
op 5 September 2013 09:49

JUIST niet de Nederlandse versie lezen, een vertaling is -zeker tegenwoordig- nooit meer zo goed als het origineel! Los daarvan is TFIOS een geweldig boek!


Door Laura
op 5 September 2013 21:04

Oh super leuk dat je hem mooi vond! De rest is ook echt een aanrader, LFA maar ook PT wel! En lief dat je me noemt 🙂


Door Alyssa
op 15 September 2013 16:07

Prachtig boek is het! Ik heb ‘m in één keer uitgelezen en hield het ook niet droog. Wist niet dat er een verfilming komt, ben ik erg benieuwd naar.


Door Lyanne
op 10 December 2013 16:01

Dit boek staat al super lang op mijn lijstje. Lijkt me zo’n mooi boek!