«
»

Bella Italia

20 July 2013

Nog even, dan mag ik eindelijk, eindelijk weer mijn backpack van zolder halen. Volstouwen met veel te veel onpraktische jurkjes, schoenen waar ik absoluut geen dag op kan lopen en kampeerspullen. Mijn toiletspullen in een zijvak gepropt, een kussentje aan mijn tas bungelend en een stoel aan de zijkant vast gesjord.

Onze eerste vakantie samen, mijn eerste keer Florence en Venetië, zijn eerste keer InterRailen. Onze terugkeer naar Rome, waar we allebei al los van elkaar zijn geweest en waar we prachtige herinneringen aan hebben. Ik proef het heerlijke ijs nu al, de pizza’s en pasta’s, de ontelbare wijntjes en kopjes koffie.

Pantheon, Rome - Image courtesy of [image creator name] / FreeDigitalPhotos.net

Pantheon, Rome – 
Bron foto: thephotoholic / FreeDigitalPhotos.net

Bella Italia: onze vakantiebestemming voor dit jaar. We beginnen met twee dagen Venetië, reizen vervolgens door naar Florence en eindigen in Rome. In Florence hebben we ruim de tijd voor uitstapjes naar Pisa, Lucca, Siena, Cinque Terre en waar we verder ook maar zin in hebben. Vanuit Rome kunnen we eventueel een dagje naar Napels of Pompeii.

De voorbereidingen zijn al getroffen en de treintijden staan genoteerd. Omdat ik eigenlijk helemaal niet van kamperen houd, maar we wel zo lang mogelijk weg wilden, hebben we gekozen voor bungalowtenten. Een echt bed, een tent die je niet zelf hoeft op te zetten, maar toch goed betaalbaar. Zelf nemen we twee campingstoeltjes en opvouwbare hoofdkussens mee. Ik heb geen idee wat het leven in een tent verder nog comfortabeler kan maken, dus tips zijn meer dan welkom.

Hebben jullie al vakantieplannen?

 

Gepubliceerd in: Europa, Reizen, Stedentrip / Tags: , , , , , , / Reacties: 7 reacties

Reacties

Door Jessica
op 20 July 2013 14:49

Pompeï moet je zeker bezoeken!
Ik ben sinds dinsdag terug van 10 dagen Franse Alpen. Ik zou meteen terug willen.


Door Dreamette
op 26 July 2013 13:43

Ah, Frankrijk! Ook altijd erg leuk 🙂


Door Dina
op 25 July 2013 17:21

Heel erg veel plezier! 2 Jaar geleden ben ik in Rome geweest, erg mooi.


Door Dreamette
op 26 July 2013 13:43

Dank je wel!


Door Marike
op 29 July 2013 11:18

Mooie reis volgens mij! Veel plezier!


Door Daan
op 31 July 2013 16:22

Ja, Italië is mooi! Ik ben net terug van een week Schotland. Ook erg leuk!


op 3 August 2013 12:13

[…] laatste tijd ben ik druk bezig met het voorbereiden van mijn vakantie. En hoewel ik vorig jaar nog tips verzamelde in een Word-bestandje, maak ik nu dankbaar gebruik van […]